52adventures

Your stepping stone to the outdoors

Publishing

52adventures är ett specialiserat förlag med fokus på friluftsliv, äventyr och rörelseglädje i naturen. Våra författare är passionerade människor som älskar att vara utomhus och drivs av en stor portion upptäckarlusta och nyfikenhet. Vi ger ut inspirerande böcker, digitala guider och utomhusspel samt skriver intressanta reportage för att du ska hitta ut i naturen.

Kärlek till naturen! 1 februari 2022 släpptes förlagets andra aktiveringsspel för mer romantik i naturen!

52 utemaningar love edition

Premiär för spel! 10 juni 2021 släpptes förlagets första aktiveringsspel för mer tid i naturen!

52 utemaningar

Bästa guiden! 17 juni 2021 släpptes guiden till Stockholms skönaste och grönaste getaways!

Great escapes Sthlm

Recension från BTJ

Helhetsbetyg 3 Bra! (av 5)

Utdrag ur recension: ”Great escapes STHLM är en lättanvänd och åskådlig guidebok med förslag på 25 utflyktsturer i Stockholms närhet eller relativa närhet, vilket betyder på en halvtimmes, en timmes eller två timmars avstånd från huvudstaden. Tanken är att turerna verkligen ska ge omväxling och möjlighet att komma undan vardagsbestyren. Vägbeskrivningarna kompletteras med förslag till övernattningar och ytterligare aktiviteter än själva utflykterna. Texterna är kortfattade, men matnyttiga och åskådligt framställda och illustrerade med informativa färgfotografier. Kartorna är rudimentära, men GPS-koordinater för startpunkterna ingår, liksom möjliga huvudinriktningar för varje tur, till exempel vandring, klättring och fågelskådning. Boken känns användbar och praktisk.

Premiär! 20 november 2020 släpptes förlagets första bok

52 små äventyr med stora upplevelser

Recension från Ylva Sjöblom, BTJ-häftet nr 2-2021

Helhetsbetyg 4 Mycket bra! (av 5)

Utdrag ur recension: ”Den här läsvärda och inspirerande boken utgår från det författaren kallar “52 adventures”, då hon varje helg under helt ett år
gav sig ut på äventyr i naturen. Bokens 52 kapitel består av lika många tips på utflykter som kan göras över en helg. Med hjälp av välskrivna brödtexter, härliga färgfotografier och illustrativa kartor får vi följa med
på författarens egna besök till de olika platserna. Hon paddlar kajak, vandrar, är på björnsafari, kryper i grottor och mycket mer”.

Våra författare

Gunnika Isaksson-Lutteman älskar att vara ute i alla slags väder. Tillsammans med Äventyrshunden Diesel cyklar, vandrar, klättrar, paddlar, grottkryper, seglar, skidar och skrinnar hon sig genom naturnära äventyr.

Kontakt

Kontor: Rindö hamn

Mail: info@52adventures.se

Telefon: 070-665 74 21

© 2024 52adventures

Tema av Anders Norén